Sunday, February 6, 2011

Konspirasi Anjing Hidup Tanpa Badan

Mula-mula usha video memang tak percaya sebab bila baca description video cakap propaganda Russia la apa la. Tapi dokumentari 1940 yang dihasilkan di Russia ini memang sangat menakjubkan. Walaupun kesahihannya masih belum dikenalpasti atau sudah, aku rasakan mereka ini mungkin yang mulakan evolusi pembedahan jantung dan paru-paru.

Kalau korang dengar orang tua yang dok sembang first-first dalam video tu memang berbaur propaganda pun sebab dia macam menyeru rakyat Russia menjadi tentera sebab semasa dokumentari ini ditontonkan adalah senasa perang dunia kedua. Bagi aku dokumentari ini betul la, sebab diorang bukannya buang kepala anjing ini sebab otak memang tak boleh direka menggunakan teknologi. Saintis-saintis ni sebenarnya menggunakan organ utama ajing ni juga cuma diorang menggunakan prinsip seperti dalam jantung yang mengepam darah dan oksigen ke seleruh tubuh badan dengan menggantikan 'venous pump' dan untuk menggantikan paru-paru dengan 'reservoir' yang mencampurkan darah dengan oksigen. Itu yang aku paham, mungkin betul mungkin salah. Kalau salah tolong perbetulkan...

Korang boleh fahami konsep dan prinsip yang digunakan pleh saintis ini pada video di bawah;


p/s : kredit to kopee sebab info dia masa kami lepak kat Subaidah semalam.

10 comments:

sky-locker said...

huh , sedih pon ada , btw last sekali tu dapat mna badan ?

CERITA LEBAT said...

hah!biaq betoi!

amry said...

panjang la jugak video ni. tak tertengok aku. hehe... tapi memang dasyat la saintis ni. fuh!! hilang badan tapi masih hidup. ish ish ish

Zulfikar Hazri said...

dia bukan ilang badan rasanya.. dia just gantikan organ badan dengan mesin... tak nampak pun kepala dia terpisah dengan bdn...

efa said...

ish2 ada gak ek cmtu...cian pon hado la

raziellia said...

hebat lah dia tu

koepee said...

"...the technology that keeps human head alive in a jar..."

-futurama

Nordin said...

This is what happen when human tries to avercome the power of God. They had no sense of humanities.

Faris said...

wowwwww

Amira Naddia said...

sian anjen itu...beliau terseksa...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...