Thursday, February 10, 2011

Hisap Sampai Kering

4 hari tak tulis post, nasib baik ada Mr Kopee tolong update. Dan jangan pandang negatif dengan tajuk post kali ini. Aku bukan nak cerita pasal siput sedut ka, ataupun hisap dareee(nabil raja lawak) ataupun kutuk orang. Tapi aku nak beritahu korang pasal port-port yang korang boleh pakai untuk download link movie,music,apps,drama,games dan lain-lain.
Rapidshare adalah antara Web yang terbesar yang menawarkan File Hosting ataupun files sharing di dunia! Banyak lagi rangkain lain seperti Megaupload,Hofile,FileServe dan macam-macam lagi. Bagi yang dah paham ataupun sudah menggunakan khidmat-khidmat syarikat ini memang mempunyai kuasa sedutan maksimum! Tapi! Rapidshare dan rangkaian lain ini bukanlah bodoh sangat nak bagi orang share files dekat server mereka dengan free, tapi depa telah membahagikan kuasa sedutan ataupun download kepada dua aras. Bagi 'premium member' kuasa sedutan adalah pada tahap maksimum dan boleh menyedut(download) seberapa kerap dalam satu hari. Jika ahli biasa, kuasa sedutan pada tahap yang perlahan dan mempunyai 'limit' untuk download  sehari. Untuk maklumat lanjut korang boleh masuk rapidshare.

Kenapa korang perlu pakai rapidshare?
Seriously, rapidshare punya link memang besar tahap gaban dan korang tak payah dok pergi kedai juai DVD movie ataupun jual software dan games sebab diorang pun download dekat sini sebelum di'burn' masuk ke dalam DVD untuk dijual dekat korang. Boleh kata apa saja yang korang carik semuanya ada dekat sini termasuk yang tutut!HAHA! Pandai-pandailah korang menggunakan perkhidmatan ini dengan sebaiknya.

Harga?
Bagi aku yang gila games dan movies ni, harga dia amat berpatutan la sebab sebulah baru RM25. Kalau pergi beli games, baru dapat satu games! Kalau dalam satu bulan, 10 games pun sempat download. Kalau movie aku rasa sehari boleh 10 kut! Satu movie = lebih kurang 2 jam download(Streamyx 1Mbps), korang cuba fikirlah berapa movie boleh download dalam satu hari! Jangan sampai meletup pc korang sudahlah!

Sebenarnya panjang lagi boleh cerita hal ehwal rapidshare ni, tapi takut korang boring aku berhenti dekat sini dan korang pergilah selongkar sendiri keseronokkan pakai rapidshare. Satu lagi, nak download e-book pun boleh, contohnya seperti majalah,tutorial,komik dan novel yang berharga ratusan dollars dan tak terdapat di Malaysia! Selalunya aku suka masuk Katz.cd sebab korang search ja apa yang korang nak dekat situ.

Last but not least, korang boleh beli rapidshare account ni dekat pengedar sah di Malaysia iaitu http://rs.net.my/. Jangan takut, diorang tak tipu punya! Dan rasailah kuasa sedutan maksimum!

6 comments:

DreAm HiGh said...

kat extratorrent pun lebih kurang jew..tp guna guna utorrent slow skit le download..tgok seed jgak..

DreAm HiGh said...

lebih kurang extratorrent jew..tp download guna utorrent..tp download slow skit la..tp tgok seed jgak..lagi banyak seed lagi laju download speed boleh 200++ kb/s

Biela Sapine said...

Ohh, baru tauu maa

amry said...

aku bab download mendownload ni kurang sikit arrr...menunggu tu yang aku malas tu.. lagi pon aku dah jarang tengok2 movie ni...

apa-apa pon thanx bro...ko buat aku rasa terpikat la plak ngan rapid share ni,hehe

nini syuffina jalil said...
This comment has been removed by the author.
AIMAN said...

aku tunggu membe2 aku je yg download,, hehe.. balek cuti penoh external aku

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...