Thursday, January 6, 2011

Muzium Aneh dan Ngeri

Kalau ada lemah jantung jangahlah memasang cita-cita untuk pergi ke muzium yang terletak di kawasan Center City Philadelphia, Pennsylvania. Dekat situ terdapat koleksi-koleksi benda aneh untuk perubatan, spesimen anatomi dan patologi, model lilin dan peralatan perubatan yang antik. Kalau sekarang orang suka bergambar dengan patung lilin artis Hollywood tapi kalau dengan model lilin atas ini ada berani tak?




Muzium ini dimilki oleh The College of Physicians of Philadelphia. Kesemua koleksi pelik ini didermakan oleh Dr. Thomas Dent Mütter, seorang penyelidik perubatan dan pendidik. Pelik betul Dr ni punya koleksi, kalau depa(mereka) bagi hadiah kat aku pun aku tak nak. Gerun betul.


p/s : ingat dalam filem ja depa reka-reka tapi dalam dunia sebenar pun memang ada. Dan tak salah aku dulu pernah buat pertunjukan di Genting Highland.

10 comments:

amry said...

ngeri derrr gambar pertama tu...

areripe said...

haha, patung lilin ja.
kalau real aku pun takut.
haha!

a'im said...

tu kluwatmuzimkat rumah comform xder saper nk datang

areripe said...

hantu ja la kut dok singgah sat pekena teh kat rumah dia!

BeaN MorENo said...

gile kentang!

ayuazami said...

nanti nak masok dlm wishlist lah nak visit tempat ni. tak sapa berani temankan? tak syok tgk sorang sorang :P hahahaha

areripe said...

arip berani kut! haha!
kalau free memang boleh punya!

atiqa aris said...

ee yerk.ea tp bndalah byk kat bio lib skola dulu.hehe

areripe said...

itu plastik ini lilin real sikit kut.
haha!

LinE PuTih LiNe HiTaM said...

perg.. siyes ak nak g muzium ni.. gempak la sey..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...