Thursday, February 3, 2011

Sushi Punya Kes (18SG)


Ini adalah true case story tentang seorang lelaki Jepun yang selalu complaint sebab sakit kepala yang amat sangat. Si polan ni namanya Mr. Shota Fujiwara. Dia ni suka sangat makan sushi & shashimi. Minat sangat laki ni kat makanan ni sampai dia taksub nak makan kalo benda alah ni lagi fresh. Selera dia ni pelik sikit. Lagi fresh lagi sedap.
Lepas 3 tahun asyik makan benda fresh camni, lastly dia dapat sakit kepala. Sebabkan dia ni jenis tak kisah pasal body condition sendiri, dia assume yang dia dapat sakit kepala ni sebab migraine & stress dari kerja. Bila dah teruk sangat sampai body dia pun takleh nak reflex ngan betol, baru la dia buat medical check up. Masa mula-mula dia buat x-ray ngan brain scan, takde apa-apa pun yang abnormal. Bila sakit dia ni dah tak boleh tahan sangat, dia further check ngan specialist. Masa specialist tu check kat kulit kepala dia tu, specialist tu perasan cam ada benda gerak-gerak kat bawah kulit. Specialist tu pun buat la local anaesthetic kat kulit kepala dia tu. Masa tu baru la Mr. Shota ni tau rupa-rupanya ada ulat kat dalam kepala dia. Specialist tadi pun terus conduct major surgery dan diorang discover yang benda ni dah terok sangat-sangat. Kalo korang nak tengok gambar ni korang scroll la smpai bawah..
AWAS!!!!!! 18SG!!!!!!! JANGAN MUNTAH DAH LA..

-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-


P/S: Cacing pita, cacing gelang & telur-telur cacing ni memang banyak dekat ikan. Tak kisah la ikan darat ke ikan laut. Cara nak musnahkan parasit ni senang je. Korang Cuma pastikan ikan yang korang masak tu betol-betol masak. Kalo nak ikot teori ikan tu kena la sejuk beku dulu. Tapi kalo dah malas nak sejuk beku, nak masak teros pun boleh. Cuma make sure ikan tu betol-betol masak je la. Kalo ada kawan-kawan yang nak makan mentah, korang tunjuk je gambar ni kAt diorang. Biar diorang muntah hijau.

11 comments:

me | is | aku said...

bluekkkkkkk! aku dah ler x suke sushi. comfirm aku pangkah awal2!

zati said...

eeeeeee yekkk, nasib baek tak pernah makan & tak suke mkn sushi

Amiey White said...

Amiey suka shusi T_______T

ariph™ said...

gua banned sushi lps ni

atep said...

otak berulat :p

koepee said...

ni dh jd suSHIT!!! buweeekk!!

koepee said...

amiey: lupakn la sushi.. mkn kuih talam sudey.

areripe said...

oh man! disgusting!
damn poster! haha!~

Atqhsykla said...

Tapi, sushi tu sedap. :( Nak makan jugakkkk. :( :P

Kei said...

erk.nasib baik aku tak suka sushi.hehe

koepee said...

teringat plak msa 1st tyme mkn sushi ngn kwn aku.. wasabi xdk, smbal belacan pn jd la.. ahahahaha

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...