Saturday, January 8, 2011

Santapan Pelajar IPT

Hari ini aku hendak cerita sikit tentang kegemaran pelajar lelaki bila balik dari kuliah sampai ja asrama/kolej/rumah sewa mesti ngadap benda alah ini. Mungkin ranking yang aku senaraikan ini mungkin betul atau salah tapi, mengikut pandangan aku inilah santapan pelajar bila waktu lapang dan waktu lapang buat sendiri(ada 10 assignment kena hantar esok tapi tetap rasa waktu lapang masih banyak). Aku tak letak Facebook sebab yang tu bukan santapan dah, ia sudah menjadi harus dibuka setiap hari. HEHE



  1. DOTA - HAHA, definisi D.O.T.A (dunia orang tanpa awek) ya ka? Taklah, DOTA bermaksuk defense of the Ancients. Gila! Game ni memang epic! Sesiapa yang dan bermula main game ni gerenti ketagih serupa rokok kalau pro la. Kalau yang noob tu munkin kejap ja kut. Tapi awas, game ini boleh menyebabkan anda ulang subject! Serius, dah penah jadi dekat kawan aku.


  2. PES (Pro Evolution Soccer) - Kalau tak tahu main tak macho la! Setiap asrama/rumah sewa wajib ada satu lappy or desktop yang ada game ini kalau nak ramai followers!HAHA. Ada yang main sampai pecah 'controller', bengang kalah baling ikut dan ja. Sampai owners's tak larat dah nak beli baru.


  3. Korean Drama - Yang ini yang paling aku malas nak tulis, tapi memang realiti ramai student lelaki suka tengok cerita Korea. Damm! Aku adalah seorang yang anti-korea drama/movie cinta bila aku tengok semua cerita Korea Monotype ja (penggemar Korea jangan marah aku, ini pendapat aku) plus bila balik rumah ja On Tv mesti Default Channel KBS. Kadang-kadang nak tengok EPL pun takleh gara-gara ahli keluarga yang minat Korea. Dekat asrama jangan cerita la, External Hardisk tu penuh Korea ja. Tapi takpa, tak kacau aku. HEHE.


  4. Kad Terup(shuffle cards) - Famous sangat dulu masa aku duduk rumah sewa dekat Kulim. Yang selalu main adalah Royal Flush, Blackjack, Heart dan cangkul. Memang best gila main, kalau kalah minum air kosng satu gelas. Sampai muntah air tu balik la kalau selalu kena.HAHA. Tapi jaga mesti akan timbul niat nak berjudi bila dah pandai main. Ingat, berjudi besar dosanya.


  5. Guitar - Yang ini saja letak, bukan ramai pun main gitar tapi main gitar serius boleh tenangkan jiwa bila balik dari kuliah yang pack bagai! Aku suka main gitar. Kekadang boleh hiburkan orang. Tapi jangan main sampai tak ingat Dunia. Kekadang tu dengaq Azan berenti la main, jangan buat tak tau ja. 
So Far Away solo - Avenged Sevenfold (cover) by arip
p/s : Kalau perempuan tak tau la bila free buat apa.....

25 comments:

me | is | aku said...

dota tuh mmg aku stuju!

laki pon tgk korea? ahha. btol la tuh! ade mmber laki aku addict korea kalah bdk prempuan.
ish2

areripe said...

haha, dota tu memang fenomena. Tapi sekarang aku tgk ramai dah tukar hobi jadi Photographer.

efa said...

erk yg drama korea tu ramai ka laki suka tgk?tak caya plak ekekeke :)btw pandai main gitar :)

hana said...

huhu...
bes ke DOTA??
rmai mmber laki ske men game tu..
mcm nk try aje la..
lalala~

| cik azeya | said...

korean drama. :)

MAKCEK bukan NENEK said...

haih pminat no3 nk marah nih .no 3 tu macek la tuh . penuh cita jepun ngan korea je kt lappy asyik donlod.hee

tapi bila dnga cover pakcik avenged tuh terus dimaapkan .wahaha dh bley gnti synester. heh

me | is | aku said...

photographer tu utk bdk2 dslr je. yg x mmpu, dota laa ape lg..

eqbalzack said...

kalu buat PhD...hidup tak mcm kat atas tu...lagi teruk!

areripe said...

efa :haha, memang lelaki suka tengok korea. Tq, main besa-besa ja pun.

Hana :best la. Sekali dah dapat bunuh(pawn)orang lain mulalah takmaw berenti main. haha!

areripe said...

MAKCEK bukan NENEK :haha,rileks la. minat avenged sevenfold gak heh?

me | is | aku: hehe, dota FOC kut!

eqbalzack: good luck with ur PhD!

Amiey White said...

Dota Amiey sokong + sama macam korea tapi yang gitar tu

- kim salam kat tuan gitar tu agagagaga

aleen aiden said...

yg dota 2 memang xdapat nak dinafikan lagi.klo ade penafian d cni,meh kite siku beramai2.hu3
tapi3....yg xbiase dengar,siyes budak laki pon tgk citer korea?ha3

husna said...

peminat korea!hehehe.gitar pon sukaaa.
game tu tatau pape :p

atEe said...

dota. huh. orang ada awek pun main dota.
-_-"

cekadak said...

haaaa!
gitar terbaik bila tensi!

areripe said...

Amiey White :tuan gitar cakap wsalam! ;)

aleen aiden :ramai kut, siap pinjam external member sebab nak tengok siri terbaru. haha!

areripe said...

husna :sekali dah terperangkap dengan fantasi game tu memang cannot turning back owh! haha

areripe said...

atEe :yala, tapi ramai yang takdak awek main. Yang ada awek mesti tension! Call kalau tak angkat tu tahu la sebab apa...

cekadak :yeah, terbukti.

MJ said...

yeah,Mj ade mmbr laki yg tgk korean drama, terkejut gak la mle2..haha..then, tukar2 cter..haha..

areripe said...

MJ :memang dah berlaku pada roomate ku! haha!

Anonymous said...

Aku pon pndai main gitar arip..
ha3..,

areripe said...

tahniah!

amry said...

aku dulu balik2 kelas...tidor atau tngk tv..huhuhu

areripe said...

haha, tidoq tu kalau semalam jadi pak guard!

Taufiq Tiramisu said...

hahaah..gitar, terup ngan pes tu memang wajib laa..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...