Monday, January 17, 2011

Ikutlah arahan wahai Pengisi Minyak

Kalau stesen minyak tu bapak hang punya aku tak kisah. Hang isilah minyak kat stesen bapak hang puas-puas, takdak sapa pun nak mengganggu. Ramai sangat yang pandang remeh pada amaran yang ada pada 'signboard' stesen minyak di Malaysia. Jadi, sebagai rakyat Malaysia yang berhemah dan berbudi bahasa tolonglah ikut amaran-amaran yang disarankan.



Aku tadi sebelum nak naik haighway balik Perlis, pergilah isi minyak kat Caltex. Ramai bagai orang time pagi-pagi. Macam-macam karenah aku tengok. Tapi yang tak boleh belah owner kereta depan aku selamba bapak dia ja calling orang time tengah pump minyak. Aku dah la tengok video yang lori minyak meletup tu, lalu dengan pantasnya aku 'reverse' kereta bagi jauh sikit dengan mamat tadi. Tapi aku rugi sebab tak 'capture' gambar mamat tu tengah guna h/p Nokia dia tu.

Lagi memanaskan punggung aku bila selamber badak seekor kancil potong queue aku! What the Fish Man!
Inilah budaya orang sekarang, tahu la kalut nak pergi kerja pun. Pantang nampak ruang sikit, masuk ja. Memandangkan yang potong aku tu orang tua, aku tak berapa kisah la. Tapi apakah ini sentimen masyarakat kita sekarang? Harap sesiapa yang suka buat perangai macam kat atas ni berubahlah. Anak cucu tengok buat malu ja la.

Aku selamat sampai ke Perlis dan sempat masuk Lab Microcontroller. Salam...

9 comments:

Kiki Syakila said...

Woaaaaa. O.o

zazaw said...

HAHAAH .
kau lempang jerrrr derr

AISHA INANI said...

e2 laa payah kan org sekaranggg....
nak ikot arahan mcm satu yang sukar gilaa!
aku paling takot hidopkan engine while isi minyakk. hukk

amry said...

kalau ko amik gambar orang yang cakap kat phone tu, agak2 dia sound ko tak hehehe....
kita rakyat malaysia ni bro, yang dilarangnya tu la yang nak dibuatnya.kalau dah kena batang hidung baru padan muka. kaalau aku siap tolong tepuk tangan.hohohoho

~ch@wi~ said...

ohhh..baru fhm npe x bleh gune tpon..
igtkan takut sbb lalai, tp boleh mnyebabkan kbakaran..dasyat ni...


Segmen Baru: Dapat Jawab Teka Teki, Aku Promote Blog Korang

hamzah ian said...

boleh tebakar ni.. grrr

aleen aiden said...

sila hikot ye2..klo x kite tetak ramai2.keh3

SiLabiLabi said...

kalau orang tua tu bia je la..hehehehehehe..

p/s : visit my blog yang baru belajar http://jariplastik.blogspot.com

areripe said...

mestilah, yang tua dihormati yang muda disayangi...
cuma takmau ada anak muda jadi cmni ja..
hehe!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...