Friday, January 21, 2011

Handphone Akhir Zaman



Terpukau tak korang bila tengok video ni? Setakat iPhone, celah gigi ja Handphone yang bernama 'Line Phone' ini bertarung dari segi 'function' dan aplikasinya. Memang hebat bagai la orang China yang mencipta Line Phone ni.


Tapi, ini hanyalah handphone konsep yang memenangi anugerah emas pada 2010 Furong Cup ‘Digital Product and Service Design Competition' di China. Tetapi, Line Phone ini tidak akan dibuat dan diprodukan kepada penduduk bumi! Frustrated!HEHE walaupun aku tahu aku tak mampu beli tapi Line Phone ni 'cool' gila. Aku rasa Apple dah beli idea mamat ni. Kalau tak, tak bungkus Apple kalau China bawa keluar produk yang hebat seperti ini. Dah Made In China, haruslah murah! Tak murah sangat la kut.

Yang paling hebat bila boleh jadi Personal Desktop buka Adobe Photoshop. What The Fish! Mana la orang China ni dapat idea untuk buat handphone sampai jadi macam ni bagai!

14 comments:

husna said...

orang china kreatif,haha.org masia?

ceritasekupang said...

wah...sempoi2...

areripe said...

orang malaysia ada juga kehebatan dari aspek lain..

memang sempoi.

sabree hussin said...

pergh dahsyat2 idea ni

Amira Naddia said...

mule aku rilek je..tp bile die leh wat pc mode peehhhh! prasaan nk beli tetibe ade! ndak2 leh insert adobe2 yg heavy tuh! gile hebat! pas amek gamba trus leh edit photoshop!

Kiki Syakila said...

Cool gila! :D Semua benda slide je, kalau lah ada dah lame dah menabung nak beli. Haha ;)

areripe said...

memang handphone ni hebat, tapi takdak pun berita kata nak buat betul2.
kalau x bungkus apple
haha!

Apit Beskel said...

perghh,,, beli satuu wat tayang kat org baekk niehhh

tomatokering :) said...

ceq mao buleh ? haha

ken said...

really cool :)

aish♥ said...

wow!!
cool abes :)
lau lah dpt!
amat lah seronok!
hehehe

amry said...

fuyyoooo...terpikat aku...function sempoi gilaa...siap boleh share apa segala...waawwiiiiii

gEe said...

wah giler.!

gigaslave said...

terbaik bro.. satu perkongsian yang hebat. makaseyh. org china byk idea coz tgk la penduduk dia berapa ramai nk dibandingkan dgn mesia. contoh mudah singapore.. ramai ke pencipta di spore?? hehehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...