Wednesday, January 19, 2011

Guna Laptop sampai mandul

Amaran bagi pengguna laptop untuk kaum Adam. Korang berkemungkinan mandul jika menggunakan teknik salah semasa menggunakan Laptop. Bagi yang ada balak(boyfriend) yang suka main lappy, bagitau la kat diorang. (maaf, isu ini mungkin out of date)

Adakah korang suka duduk dengan bersama lappy anda ada di atas riba? Sebuah penyelidikan kecil dari Yefim Sheynkin di Universiti Negeri New York telah mendapati bahawa haba panas dari laptop anda boleh meningkatkan suhu skrotum anda hingga 2.8 darjah celcius. Dengar macam bagi testis korang suburkan? Tapi..

Penyelidik dari universiti tersebut telah melakukan pelbagai kajian daripada laptop yang mempunyai kesan yang signifikan terhadap prestasi dan kualiti sperma ketika mereka melihat sampel daripada sebahagian besar lelaki disitu. Jika korang mengalami masalah memiliki bayi dengan pasangan korang mungkin inilah penyebabnya(Yang tak kahwin lagi toksah dok try, mawdokrileksat). Lelaki yang mengalami masalah seperti ini dinasihati untuk mencuba kaedah pendinginan suhu skrotum mereka dengan memakai seluar longgar dan mengelak daripada mandi air panas.
Kalau nak jadi lelaki sejati hindarkan daripada cara begini.
Pasukan penyelidik itu yang diketuai oleh Yefim Sheynkin menyarankan pengguna laptop yang menggunakan laptop seharian (hardcore user) yang telah menggunakan laptop selama beberapa tahun boleh menyebabkan perubahan ireversibel atau reversible separa dalam fungsi pembiakan lelaki. Sebagai langkah pencegahan, pengguna laptop perlu meletakkan laptop anda di atas meja atau berjauhan dari testis anda untuk meningkatkan peluang anda sebagai lelaki yang sejati.


p/s : aku dah tak sempat nak karang ayat sendiri sebab kelas dan lab yang pack sampai senja hari.

11 comments:

husna said...

sy pompuan tapi sy x kan letak lappy ats riba,sebab panas!.heeh

arep_lockermonth said...

haha : p important info lorh!

Amira Naddia said...

hoh! penting nieh! kene gtau bf secepat kilat

MAKCEK bukan NENEK said...

lebih kurang nk sama dgn entry sy ari nih .heh
tapi bab mandul2 nih x tao plak .
hox

Tengku Nizam said...

hahaha ..

| cik azeya | said...

oke. hari ni gak sy bgtawu. haha

Amiey White said...

Kesimpulan :- amiey takkan kawen ngan pengguna lappy hahahaha

biella93 said...

betol tuh . ishh2 . patot dijauhi

areripe said...

tudia, sampai tak mau kawin.
jenoh nak p carik yang pakai desktop.
kalau pakai cara betui takpa la...

meniarap paling best! gege!

Hishyamuddin said...

thanks 4 da info..:-)

NURUL NADIA ROSLAN said...

info yang sangat berguna, thanks arep! XD

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...