Sunday, January 9, 2011

Nekobasu Si Kucing Senyum


Ini adalah pertama kali aku review movie, tapi filem aku review ni mungkin dah basi sebab cerita ini 1988 and Made In Japan. Tapi sebab cerita ni punya karekter yang comel dan movement dia dah macam filem abad ke-20 itulah sebab aku nak review. Nekobasu ini adalah kerekter yang ada dalam cerita My Neighbor Totoro. Kalau ditengok betul-betul dah macam karekter dalam Alice In Wonderland.


Cerita ini mengisahkan Dua gadis muda, Satsuke dan adiknya Mei yang pindah ke sebuah rumah dengan bapanya mereka. Tujuan mereka berpindah kerana memudahkan mereka melawat emak mereka yang dirawat di hospital. Satsuke dan Mei mendapati bahawa hutan berhampiran telah dihuni oleh makhluk ghaib yang disebut Totoros. Mereka telah berkawan dengan Totoros, dan mengalami pengembaraan dunia magika!

Selepas korang tengok cerita ni dalam 5 minit serius akan tengok sampai habis. Ramai sungguh peminat filem ini sehinggakan mereka telah mengubahsuai kereta atau bas dunia sebenar menjadi seperti Nekobasu dalam filem ini. Hangpa boleh tengok kereta dan bus yang diubahsuai menjadi Nekobasu di bawah;





Filem Mesti Sekodeng ini bolehlah hangpa semua tengok dekat Youtube, di sini aku letakkan link untuk
part 1. Selamat menonton!

6 comments:

shazmonaz said...

salam persinggahan dari rakan blogger baru.. ikhlas.. n dh "follow" yr blog.. from shamonaz.blogspot

arep_lockermonth said...

serious cute cute aje wtak cartoon tuh!

areripe said...

arep_lockermonth :hehe, geram tengok adik dia.

amry said...

aku suka gak tgk kartun jepun ni...karakter diorang menarik..

areripe said...

comel betul pergerakkan animasi ni
haha!

efa said...

yeah semua watak dlm anime ni mmg terbaik nice ja...suka animasi+anime hiash sama la kan kahkah

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...